http://www.xmasclock.com/

30 augusti 2013

Är ni riktigt snabba...

...så hinner ni ännu ha kräftkalas imorgon kväll...
Jag älskar kräftor och verkligen frossar då jag får dom,vilket betyder att jag går för dom utlänska kräftorna hur oekologikt det sen är..men let´s face it,du får ca tjugo stycken spanska eller kinesiska kräftor till samma pris som du får 3st inhemska och vill man frossa istället för att ha kräftorna som en liten side dish så tar man givetsvis di utländska.

Så vill ni hinna med till imorgon kväll skall ni fundera ut nu var ni har plånboken och era nyklar,för efter detta inlägg är ni påväg till butiken.

Ni behöver:

  • 1 Paket Kräftor
  • en knippe dillkronor
  • 1 burk öl
  • havssalt
  • sockerbitar
Nu när ni är hemma tillbaka öppnar ni kräftpaketet och låter kräftorna börja tina(skulle det vara torsdag skulle ni lägga dom i kylen).
Sen gör ni en ny kräftlag,för att få dom lite tråkiga frysta kräftorna att bli godare i smaken för morgondagen.

Till 1kg kräftor:

2l vatten
0,25dl havssalt
4st sockerbitar
1dl öl
130gram dillkronor


Koka upp vattnet tillsammans med saltet,sockret och ölen,lägg i dilkronorna och låt sjuda på svag värme i ungefär 10min.Dra bort från plattan och låt svalna,när lagen är svalnad lägger du i dom tinade kräftorna(om det finns lite is kvar är det inte så farligt.

Ställ svalt över natten och avnjut nästa käll..

Vill man hålla det enkelt kan man äta dom bara som så eller så har man lite toast till samt dill och någon smaksatt majonäs.

Smaksatt majonäs snabbt och enkelt:

Citron majonäs: färdig majonäs blandas med rivet skal från en halv ordentligt tvättad citron

Vitlöks majonäs:Färdig majonäs blandas med riven vitlök

Dill majonäs: färdig majonäs blandas med finklippt dill

alla majonäser skall göras efter egen smak,men det kan vara bra att tillaga dessa på morgonen före kräft skivan så hinner dom dra smak ordentligt och bli jätte goda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar