http://www.xmasclock.com/

22 september 2014

Äppel tider

Saften är färdig kokad,sylten är på burk,det ända som återstår är att ta in vinteräpplena så vi kan äta goda giftfria äpplen i vinter.

Under tiden som det vräker ner av vatten på utsidan njuter vi av ugnsäpplen,för oss vuxna med en tvist av romrussin,för barnen naturella med enbart lite farinsocker och smör i,detta serveras förstås med glass.

Min momi gjorde alltid ugnsäpplen,det doftade hela huset och det var så gott,så enkelt..


Äpplena kärnas och hålet fylls med en blandning av farinsocker och smör,för den mera vuxnare versionen tillsätter man romrussin,alltså russin som fått dra sej i rom i ca 1dygn.

Sen ställer man in äpplena i en ugnsfastform i ugnen 200grader tills dom börjar vara lagom skrynkliga(man kan känna på dom om man vill ha dom lite mjukare ännu),låt svalna en liten stund och avnjut sedan med vanilj glass eller vanilj sås.

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut, och verkar enkelt att tillreda också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott ska det vara :) Momi gjorde alltid enkla goda saker..

      Radera