http://www.xmasclock.com/

10 oktober 2016

Nästan årets sista.

Kollade in REKO gruppen en kväll och tänkte nästan beställa lite libbstickesalt,när jag tog mej en funderare att varför i hela världen skall jag köpa det när jag själv har ingredienser att göra vilket kryddsalt som helst?!

Så idag plockade jag in av årets troligen sista örter i samma veva som jag tömde växthuset på sista tomaterna och odlingslådorna rensadest från allt kvarblivet.


Jag hade persilja,basilika,lök och libbsticka,detta samt finsalt blev början till mitt egna kryddsalt,kanske kan man lämna herbamare burken i butiken härefter.

Allt mortlas fin fint till en geggamöja,stjälkar och allt som inte verkar träight tas tillvara,sen blandas allt med massor finsalt.


Därefter fördelar man ut allt på en ugnsplåt och låter det torka på 50 grader tills allt är torrt...får se hur länge det tar.


Även en knippe libbsticka hämtade jag in för att lufttorka,denna använder jag i soppor och grytor under vinterhalvåret.


Och på tork finns även dom sista ringblommorna,myntan och någon blåklint,välkommen vinter bara..


3 kommentarer:

  1. Man ska ju veta hur man gör det där förstås, men du kan!
    Fint med det som är på tork också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,kan man inte får man väl lära sej om man vill 😊

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera