http://www.xmasclock.com/

19 januari 2015

Den tysta tiden

Denhär tiden på året är det väldans tyst,det är som om mitt liv skulle läggas i ett sorts paus läge.

Jag skriver mycket lite på bloggen,jag ringer mycket lite till vänner och bekanta och jag sms:ar dom ännu mindre,jag går inte på kaffe besök..vad är det som gör detta?

Jag tror alla behöver i sitt liv en tid där man låter allt vara,man koncentrerar sej mera på sej själv,laddar sina baterier så att säga.

Många laddar inte sina batterier,tar inte sin egen tid,dom är rädda att förlora en hel del om dom sköter om sej själva,kanske man tappar vänner om man inte hör av sej på någon månad..men om man gör det så visar det ju att andra inte har årk att vänta,eller att i sin tur hålla kontakten.

Man kanske inte vet vad som händer i sin omvärld...är det så viktigt då? Jag brukade vara den som visste allt,hörde om allt och tog reda på,nu förtiden har jag märkt att jag helt enkelt inte bryr mej,vad gör det mej bättre att veta om någon tagit examen i närvård eller om någons faster dött..om det inte är någon i min närhet så då hör det ju inte till mej och fastän något skulle vara i min närhet så betyder det kanske ändå inte att man skall hänga sej på..

Många sitter också på rutiner,stiger upp,kör till jobbet,kommer hem,lagar mat,går och lägger sej...Jag brukar försöka ändra lite ibland på halva av mina rutiner,man mår så mycket bättre av det.
Den tidiga morgon rutinen är svår att ändra på med barn,det skall köras till skolan och allt detdär men efternmiddag och kväll går utmärkt att lite ändra på.

Ibland vill inte våra barn ha middag och då helt enkelt lämnar vi bort det och äter ett lite större kvällsmål istället,kanske en timme tidigare,ibland kommer vi inte hem efter skolan,vi kanske åker till skogen och spenderar någon timme där eller till en lekpark eller kanske vi åker ut till skärgården,kanske vi går och matar änderna vid strandvägen..klart att rutiner är bra men håller man fast i alla rutiner riktigt hårt blir det lätt svårt för barnen om det mittiallt blir en ändring.

Att ha egen tid är också viktigt,lämna barnen med någon annan och bara vara.
Kanske gå på en kopp kaffe till ett café utan att höra ordet "mamma",för barnen gör det även gott att få spendera tid med någon annan än att hela tiden se på samma ansikte...om ni riktigt tänker efter..att se på samma person dag ut och dag in utan att se någon annan blir tungt..och på samma sätt lär barnet sej att socialisera med andra.

Det är mycket viktigt att ta hand om sej själv,om det då är genom att dra sej tillbaka,spendera lite egen tid för någon månad utanför sociala medier eller bara genom att gå på en kaffe en gång i veckan utan någon annan..eller kanske man gillar en timme på fotvård nu och då...hursomhelst...att ta egen tid betyder inte att du säger åt alla att F*ck off...det betyder att du kommer tillbaka som en underbar,fräsch person som årkar och vill...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar