http://www.xmasclock.com/

1 oktober 2012

Nallemässa

Igår var vi på Nallemässa till Strömfors kyrka,en mässa som är totalt till för barnen,pogrammet är mera fartfyllt och roligt och barnen sitter riktigt fint och lyssnar,fast det var helt okej att gå omkring och titta på alla mjukisdjur som fanns omkring i kyrkan..och dom var verkligen många. 
 En hel rad av mjukisar,allt från Nasse,Hugo,giraffer till nallar i massvis.
 Den stora Nallen i mitten är donerad av min familj(ni kan läsa om det Här)
 Mässan skulle gå på båda språken men var mest på finska,helt okej med tanke på att den annars i många års tid enbart varit på finska och detta var första gången det skulle provas på båda inhemska språken,nästa gång kanske det blir lite mera svenska..eller så hoppas undertecknad åtminstone.
 Jag har aldrig sett så många mjukisdjur på ett och samma ställe,var förvaras dom sedan när dom inte får vara i kyrkan?
 Kvinnan bakom Nallemässan kyrkoherde Kirsi Oksanen,en underbar mäniska!
 I denna kyrka har jag blivit konfirmerad,då för över tio år sedan,igår fick jag ta imot nattvarden på samma ställe som då..
 Medans alla vuxna och barn gick upp för välsignelse och nattvard,kunde det blivit lite tråkigt för dom som redan varit uppe vid altaret..men även där var det uttänkt,man kunde rita ögon,mun och öron åt nalle huvuden,eller färglägga några nalle bilder,mycket uppskattat.
Även andra sagofigurer fanns på plats,Törnrosa(prinsessa ruusunen) och den tsekiska sagofiguren Myyrä(mullvaden)...och ingmans glass pingvin fanns även på plats.
Efteråt blev vi bjudna på kyrk-saft,kex och glass i församlingshemmet.

När jag efteråt gick och tog lite bilder i kyrkan,då där inte var några andra kyrkgäster,kom det in ett par turister och dom undrade varför det fanns så många leksaker i kyrkan,vaktmästaren förklarade för mej på finska och jag översatte till engelska...tror inte mässan av detta slag är något vanligt ut i världen,men kanske den blir.

Nallemässan hålls en gång per år på sankt mikaels dagen.

2 kommentarer:

  1. hieno messu olin paikalla, rakkaan nalleni kanssa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oli kyllä todella kiva,näitä pitäis olla kaikkialla maailmaa :)

      Radera