http://www.xmasclock.com/

1 januari 2013

Nyår

Januari 2013,gud så det känns fånigt,har jag inte hunnit göra allt under 2012 eller gick det bara så fort,tycker det borde finnas kvar ännu åtminstone någon månad innan 2012 är slut men nej,där gick det...

Vi firade hemma,med familjen,i avslappnad stil,inga tajta kragskjortor eller klänningar,bara lösa byxor,huppare(munkskjorta?) och yllesockor.

Vi stod och beundrade det vackra i sprakastickor(dom har säkert mycket olika namn)..
Och killarna stod i fönstret och WOW-ade till fina raketer..
Vi åt den traditionella "nyårs natt maten",lite tidigare så att lill killen också skulle få...potatissallad,kokt knackkorv,kallrökt lax,lite saltkex och ost..
Vi stöpte lyckor för att spå året som kommer..ljudet då tennen kommer i vattnet för mej fortfarande till barndomen,då vi stöpte lyckor på vedspisen och sedan slängde det i ett emaljerat vattenämbar som stod på golvet utanpå den svart/blå/gula trasmattan,vi firade alltid nyår i ett vacker trähus som är över närmare 200år gammalt..

Runt tolvslaget gick jag ut på balkogen medans sambo och äldsta sonen gick ut för att skjuta raketer,och vist kom dom flygande från alla håll och kanter,en massa fina från hela grannskapet.

P.s såhär i Januari brukar bloggen vara lite mindre ibruk,men om ni saknar mej är det bara att lägga in en kommentar,jag är ändå nu och då in och tittar...ha de skönt!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar