http://www.xmasclock.com/

16 januari 2014

Choklad mousse med hallon

Man tänker mera jordgubbar med choklad kanske,men idag blev det med hallon,förra sommarens super goda,röda och saftiga hallon..


Till 4 portioner behövs följande:
3ägg
ca.200gram hallon
1msk honung
150gram mörk choklad
4msk grädde

Separera äggulan från vitan,vispa vitan till riktigt hårt skum.
Blanda äggulan med hallon och honung.
Hacka sönder chokladen och smält den över ett vattenbad(för att inte chokladen skall "skära" sej så stäng av värmen när hälften smältit).
Häll den smälta chokladen i hallon smeten och vänd sedan lite av äggvite skummet i till först och sedan rästen,då får du bästa resultat och kom ihåg att vända,inte vispa!
Lägg i grädden och vänd om ytterligare.
Häll upp moussen i skålar eller koppar,ställ i kylen i åtminstone 2h,servera med en klick grädde eller som så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar