http://www.xmasclock.com/

25 februari 2016

Bircher mysli

I gryningens morgon har bircher myslin använts för sjukhuspatienter,för att få dom starkare och för att ge dendr extra styrkan på svaga mornar,

Bircher myslin är även kallad färsk-gröt eller rå-gröt,den lagas kvällen innan för att få gotta till sej under natten och sedan avnjutas och ge energi vid frukosten följande dag.


Till en bircher myslie används:

2dl olika gröt flingor,jag hade krossad korn och havre
2dl äppelsaft
2msk valfria krossade nötter/frön eller mandel
2msk tärnade torkade frukter,jag använde aprikos och dadel
1dl naturell yoghurt

Blanda flingorna,saften,nötter/fröna/mandeln och den torkade frukten i en skål,lägg över något som håller tätt och ställ i kylen över natten.

På morgonen tillsätts yoghurten(ifall det finns mycket vätska kvar så kan man försiktigt hälla bort den innan)
Kan ätas med vad som helst,äppelkompot,sylt,färska frukter och lite honung eller råkar man som ja ha kvar förra sommarens hallon och blåbär är det också riktigt utmärkt.


Detta är en grötig mysli som kommer att dela upp folket,endera gillar man eller så inte,men kom ihåg att allt är värt att prova.

3 kommentarer:

  1. Hahaaa, den första bilden ser kanske inte så aptitlig ut, undrade först vad det var? :-D
    Men sedan blev det bättre!
    Hoppas ni hade en riktigt fin kväll ute i går, ni var så fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :D första bilden är nog ingen aptit retare :D
      Tack så mycket,vi hade jätte roligt!

      Radera
  2. Hej! Smakade detta (likanande ) i Byern nu på påsk. Blev lite förvånad när jag googlade och de första google-träffarna var från Finland. )( Men jag kan ju ändå inte tyska, så perfekt med recept på svenska) Har aldrig stött på detta i Sverige. Men nu ska jag prova att röra ihop detta här hemma. Måste vara en perfekt sommargröt.

    SvaraRadera