http://www.xmasclock.com/

20 december 2012

Appelsingelé

Vid juletid brukar hemmen fyllas med dom godaste av appelsiner eller dom sötaste av klementiner och julbesök..
Jag brukar då bjuda på appelsingelé (eller då klementin beroende på),en av mina sju sorter på julfatet och hur enkelt är inte det?

Allt som behövs är juicen från 2stora appelsiner eller 6st klementiner för att få 6-8 små shot glas med god gelé. Häll allt i en kastrull,socker efter smak,en kanel stång och 3st nejlikor,koka upp och lägg i 3st geléblad som varit i blöt i kallvatten från den stunden att du hällde i saften i kastrullen...

Låt svalna något så inte glasen spricker när du häller upp och låt stå i kylen en timme eller två,servera med en liten grädd klick och kanske lite bling bling.


P.s om man inte gillar kanel eller nejlika är det bara att lämna bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar