http://www.xmasclock.com/

28 maj 2014

Rabarber tosca-kaka och blåbärsfluff

Gott kvällskaffe blev det minsann igår,hade min vän Emilia på besök med sin styvdotter och det har blivit lite av en tradition att baka varje vecka när vi får besök av varann,hon bakar när vi åker dit och vise versa..

Denna gång blev det rabarber tosca-kaka och äldsta sonen tog tag i sin "BAKA" bok och gjorde blåbärsfluff (original receptet är hallonfluff,men vi improviserade enligt vad som fanns hemma) och förståss skall barnen ha något att dricka så vad är mera somrigt än pink lemonade?!!!


Dessa tre är även rätt så utmärkta för picnic när jag tänker efter det ända man behöver tänka på är att göra fluffen sist och försöka hålla den lite sval innan man äter den.

Blåbärsfluff till 4pers:

rivet skal av 1/4 citron
1dl blåbär(frysta eller färska)
1dl kvarg
3msk socker
1ägg vita

Lägg i en bunke skalet av citronen,blåbären och kvargen,rör om enligt smak,vill man ha kvar en massa bitar rör man om lite annars mosar man omkring som en galning.
Separera ägget och lägg vitan i en skilld skål vispa tills fluffigt och lägg sedan i sockret,vispa ytterligare tills sockret löst sej i vitan,blanda ihop vitan med blåbärs smeten och blanda mycket väl,häll i små glas och ställ kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar