http://www.xmasclock.com/

12 maj 2014

Vilken Morsdag!

Var så upptagen igår av all härlighet att jag bara inte kunde ge mej tid att lägga in några bilder från morsdags firandet.Men nu skall ni få se vad jag fick vara med om..

Jag blev väckt på morgonen av sönerna och sambon,med bubbel och te och några mycket goda smörgåsar med hemgjord skagenröra på.


Jag fick presanter av olika slag och det finaste av kort,där äldsta sonen hade ritat sin mamma bland blommor och hjärtan..


Att vädret var fint och varmt gjorde ju att vi gick på den traditionella morsdags promenaden,denna gång blev det över åsen bland naturen.
Och på åsen finns det en massa att titta på,med början av utkikstornet i södra änden..


Med en mycket fin utsikt över Lovisa viken.


Och på såna höjder är det klart att man måste ta en selfie med en sån bakgrund..


Promenaden fortsatt längs med den tallrika skogen imot vattentornets graffiti och väderkvarnen längst uppe på backen i norra delen av åsen.



Här satte vi oss ner en stund,för att sedan fortsätta hemmåt igen,tvinnandest genom alla olika stigar som det finns,hur roligt som helst för killarna..
Vi fann djur av alla de slag,flugor,malar,myror men sötast av alla var denna små durriga humla som luftade vingarna och försökte vakna till så mycket att den skulle kunna flyga iväg.


I skogen kan man också hitta sånt som liknar något,som detta gröna grishuvud..


Nästan hemma,men ett måsta på varv via bologner skogen för att plocka vitsippor(får man göra det på naturskyddat område?),det är där sipporna finns när dom är så gott somlommade på andra utblommade på andra ställen..


När vi kom hem var vi hungriga,till vår morsdag hör det till att det är Pappa som gör maten,med kanske lite hjälp av mamma,men i huvudsak är det Pappa som fixar...på restaurang kan man gå när som helst,men hur ofta är det pappsen som fixar maten hemma? inte ofta hos oss inte,så just därför är det på detta viset,härligt tycker jag och mycket omtykt.

Han bestämmer vad som skall ätas och han köper hem ingredienserna,jag tittar på och berättar om han gör något fel...

Förrätten: vitlöksrökt lax med nypotatis


Varmrätten,ojoj vilken pang middag..Ungsgratinerad Hummer med rostad lantbatong


Och som efterrätt jordgubbskaka som alla boysen var med och gjorde..gott och glatt!


Fullkomligen en mycket fin och härlig morsdag är bakom,en man minns längre framöver.



2 kommentarer:

  1. En skog full med stigar och mossiga stenar är ju något av de bästa äventyrsplatserna för barnen och en plats där vuxna själar också kan vila.
    Fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket härligt ställe,där brukar vi gå och andas :)

      Radera