http://www.xmasclock.com/

9 oktober 2013

"Vi går till Noppe,vem vill ha Snoppen?"

Kan inte annat än skratta,hörde på radio här på morgonen,ett finskt morgon pogram som alltid gör mej lika glad och får mej att skratta högt.

Denna morgon hade då denhär ena pogram ledaren läst om Carl Gustav och att han hade igen "råkat" sej ut på gulej medans Drottningen varit på resa i Tyskland...och eftersom han har hemma arrest så borde han ju inte varit ute eller har 3års hemma sittandet tagit slut redan?

Hur som helst,dom pratade ditt och datt om Kungen och kom lixom fram till att det Svenska kungahuset har alltid handlat om fest,om inte kungen varit ute och festa så har det varit nån av barnen och nu när barnen börjar alla vara bort gifta och skall försöka visa en "bättre" sida så vem skall då hålla liv i traditionerna?-Jo men det är klart,kungen förstås,gubben börjar nog redan vara i en ålder där han har rätt att gå ut å festa lite..

Men kan inte kungen då ta sk."kalsari kännit"(kalsong fylla) på hemma plan,där torde finnas rum att spendera tid i med vänner?..-Jo,konstaterade en annan men det är ju inte lika roligt som att visa att man har roligt bland andra...och varför skall kungen måsta sitta hemma med befolkningens pengar,nu har han ju all rätt att gå ut på baren..



Så kommer då den första pogram ledaren med följande: Jag läste sådär i förbi farten denhär artickeln och rubriken står med orden "kungen gick på Noppen" och hon som kan lite svenska läste i förbifarten "snoppen" vilket då betyder pippeli på svenska,vilket hon förklarade med stolthet åt sina andra arbetskamrater som inte visste det...så hon hade ju dragit slutsatsen med att kungen har igen gjort skandal och hela svenska folket skäms...men så var ju inte fallet,utan Noppe är en vän som äger en bar som heter så(?) eller hur det nu var..

Varför skall inte kungen få leva ett "normalt" liv och ha roligt som vi andra? inte är det en jäkla skriverier på framsidan om vi som befolkning skulle göra samma..vi Finnar har tydligen mera förstånd för kungen än vad det svenska folket har..eller så festa vi mer och förstår det från den synvinkeln...va vet ja..

Men hur som helst så slutade pratstunden om kungen med orden "vi går till Noppe,vem vill ha snoppen?"..jag tror jag dör!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar