Jag brukar ha 1dl vispgrädde,50gram florsocker,som jag lägger i en kastrull och låter koka upp,sen tillsätter jag 25gram smör och 125g mörk choklad i bitar,rör om tills det blivit en smidig smet.
Här kan man nu sluta och lägga smeten i kylen och stelna en timme eller så för att sen rulla/spritsa/dra med sked,hur man vill och rulla dom i kakao pulver...eller så kan man smaksätta dem innan man ställer dom i kylen med t.ex
Rivet appelsinskal/eller essans
Pepparkaks kryddor
Polka gris(krossat)
Pepparmynta
Cognac
Kaffe
Kaffe
Sky is the limit med smakerna...
Men jag envisas med att prova nytt i experimentets tecken,denna gång vitchoklad..och om någon nu har lyckats så dela med er,mina blev helt för "lösa" och kunde inte rullas eller så,men jag lade dom i formar så man får slicka ur dom därifrån istället...
Med citron smak dessutom.
Jeee, chokladtryfflarna är gjorda, blev inga fina runda bollar men kunde ändå bearbeta dom med tesked + händerna, även de hamnade i miniformar. Smaksatta med apelsinskal och saft. Nams!
SvaraRaderaTack för detta recept, me like =)
Chokokram av Miss H
Hej va roligt att dom blev goda,bara gott önskar jag dej till julen ;)
Radera