Igår blev det då grisgryta.
Jag hade en grisfilé i frysen som bara väntade på att bli något annat än biffar.Jag skärde köttet i passliga strimlor,ca.1cm tjocka.
Sen slängde jag dom i vanligt vetemjöl och brynde dom i en riktigt het kastrull(jag äger ingen gryta)med smör klickar mellan varven.Bryn lite kött åt gången så får du bästa resultat.
När allt hade en stekyta på sej fick allt gå tillbaka i kastrullen,sen skulle rästen av godsakerna i..
En stor gul lök
1buljong tärning¨
2klyftor vitlök
kryddpeppar
2morötter
plommon
2lagerblad
1dl rödvin(jag brukar lägga lite åt sidan då vi dricker rödvin,det håller bra i frysen)
vatten så det täcker köttet.
salt efter smak
Sedan var det bara att slänga in allt i ugnen,på 150grader 1,5h...enkel mat,som jag alltid har känslan av att det är så svårt..
Om man vill ha en lite tjockare spad är det bara att blanda ner i den färdiga maten en blandning av mjöl och vatten.Servera med potatis,ris eller varför inte bara broccoli.
Mättande och värmande på samma gång,precis som det ska vara på kalla vårdagar.
ja blev riktit avrig av att jag inte är den enda som lägger plommon i maten ;-) ger en passli söttma å passar med ganska många olika rätter,bara man inte förstör ideen me de :-))
SvaraRaderaJag älskar plommon i maten...tyvärr är jag den ända i vår familj,men de stoppar int mej från att lägga i några extra ;)
Radera