...jag vet inte om Juustoleipä har ett svenskt namn,direkt översatt är det ostbröd,låter fånigt.
Men hur som helst,juustoleipä i ugnen är så himmelskt gott.
Man tar en bit av osten,här behöver man inte vara generös för denna efterrätt är väldigt mäktig,
Lägger osten i en ugnsform,häller på grädde så osten just och just syns,ställer in den i ugnen på 200grader tills grädden börjar få en gyllengul/brun färg.
Serveras varm med sylt eller bär.
Hos oss blev det blåbär från förra sommarens skörd,inget fel alls!
Hehe, jag blev nyfiken på vad det sku heta på svenska och wikipedia har en ganska intressant text om det, http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaffeost ...
SvaraRaderaSku nog aldrig ha kommit på tanken att sätta det i kaffe, måst pröva nångång :)
Nå verkligen,det var nytt...kanske det blir ett sånt experiment snart,köpte hem en stor bit idag igen ;)
RaderaÅååh ja döör, de såå gott!! Ja kommer ihåg nä du bjöd mej på de, efter de ha ja laga de själv par ggr :) Men ja diggar också att äta de bara sådär, slurps! ;)
SvaraRaderaH:Moa
Wow,nu är minnet dåligt,minns inte alls att jag bjudit det till dej,men iallafall bra att du gilla :)
Radera