Nässlor.
Man kan göra så mycket av nässlor men denna gång blev det stuvning(och en del till frysen).
Härligt gröna fina blad,slängs snabbt i kokande vatten och får vara där i 1-2min,tas bort från vattnet och endera klipps eller skärs eller med stavmixer fördelas smått.
Lägg i en kastrull en generös klick smör,när smöret smält slänger man i lite mjöl så det suger upp smöret(det får inte brännas vid),när smöret och mjölet blandats lägger man i mjölk/grädde tills konsistensen på stuvningen är bra(detta är alltså en bas till vitsås),när konsistensen är bra lägger man i nässlorna.
När allt är välblandat kan man lämna det som så,bara dra över med lite salt och peppar eller så kan man lägga i lite sönder smulad feta ost.
Kan serveras med vilken fisk som helst och nypotatis eller som vi,med höna och ris...det är upp till er.
Nässel stuvninge med feta ost |
ja ha pröva på många olika resept men inte dehr! tack för tipset dedär måst ja pröva på:-)
SvaraRaderaGlad att jag kan ge inspiration, Hugs!
Radera