Efter julen har det blivit lite "på",detdär med att försöka minska på matsvinnet.
Vi åt ris och höna en dag,höns låren hade legat i ugnen i en simpel marinad med grönsaksbuljong och morötter och vitlök,sådär enkelt..
Det blev kvar lite höns-strimlor samt sås som jag gjorde av spadet från ugnsformen med lite grädde och så hade vi lite majs på sidan om.
Jag stekte höns köttet och moroten i stekpanna för att få en krispig yta.
Sen slängde jag också i majsen för att få lite mera crush i den med.
I sås kastrullen blev det inte så stor skillnad,värmde upp de hela och tillsatte lite gräslök som höll på att dra sitt sista i krukan bredvid diskbordet,lite curry och några varv peppar från kvarnen så var det klart.
Hönssoppa,om man så får kalla det..
Så duktig du är med allt sådant här - tummen upp!
SvaraRaderaJag har ju varit riktigt urusel på sånt,men övning ger färdighet.
Radera