Såklart enligt finlandsvensk tradition så gick boysen och påskade på lördags morgonen. En riktigt bra runda var det, iallafall var dom själva mycket nöjda.
På eftermiddagen blev det kalas x 3 och jag hade all rätt att ta på mej min nya klänning som i och för sej kommer att bli en helt vanlig vardags outfit bara quicksilvret börjar stiga.
Fick även hem vår nya brödrost och espressokokare av märket DeLonghi, Icona vintage heter modellen |
Kakor i tre format blev det och räckte fin fint,har inte bakat något vidäre sedan slutet av sommaren då magen började krångla, kunde dock konstatera att det var jätte roligt och avslappnande. en citronkaka, en plätt-tårta och en skink kaka blev det och såklart lite kex som vi nappade från butiken.
Vädret var fantastiskt under hela påsken solen sken från klarblå himmel och fåglarna kvittrade så fint,det blev massor med olika frukostar,dom kan ni ta del av på instagram var jag lagt ut blder.
Men här vill jag visa vår saltiga våffla som vi åt till frukost på söndag morgon, första gången jag fixade våfflor (fick låna våffeljärn av Momi,tack för det) och svårt var det ju inte,hittade ett väldans enkelt recept på nätet och istället för sylt och grädde utanpå blev det maletkött från kvällen innan med en sås på chili och créme fresch och olika grönsaker,gott!
Söndagen åt vi äntligen en ordentlig påsk middag.
Förrätt: sparris risotto med färskkokt sparris och kallrökt lax. |
Ekologiskt lamm i vitlök med duchess potatis och hemgjord rödvinssås. |
I flere år har vi inte gillat lamm kött,men attans den som ger sej,i år var allt lyckat och vi tyckte massor om köttet.
Och till efterrrätt blir det ju såklart pascha enligt familje receptet ,eller nästan i allafall, i år blev det med mandelspån och russin samt rönnbär så det inte fanns sukat eller torkad frukt hemma, gott hursom.
Den där våfflan ser helt underbart frestande ut!
SvaraRaderaNam!
Då det hörs i bordet att " detta kan du göra fler gånger" då vet man att det är lyckat!
Radera