Kom förstås hem med ekologisk speltmjöl,närodlat!
Dag ett: Blanda ihop ingredienserna...
Dag två: Min duktiga lilla hjälpredare,han har nu en egen kavel som julgubben hämta.
Vi hade ingen dekorationskavel(knäckebrödskavel) så vi gjorde knäckebröden fina med gaffel istället.
Efter bara en liten stund hade vi urgoda knäckebröd ...
Och medans ugnen ännu var varm blandade jag ihop lite egen myslie,med alla världens nötter och kokos flingor,rostade dom en lten stund och lät svalna..gott med lite kanel till!
Blev ni sugna på knäckebröd nu?
Varsågoda,receptet:
25g jäst
2,5dl ljummet vatten
1tsk salt
ca.6dl fullkorns speltmjöl
blanda jäst och salt i det ljumma vattnet,häll lite i taget i mjölet och blanda väl,lämna lite mjöl som sedan sprinklas på degen.Täck degen och ställ skålen i kylen övernatten för att "surna".
Följande dag: dela degen i 2delar,kavla ut tunt,tag sedan t.ex. en tallrik och skär ut knäckebröden,om man inte har en knäckebröds kavel kan man nagga bröden med gaffel som jag gjorde.
smörj ugnsplåten lätt med smält smör,ställ bröden in i ugnen på 225grder ca.10min,låt bröden kallna på galler.
Det låter enkelt och gott!
SvaraRaderaBara att börja baka :)
RaderaBara att börja baka :)
Radera