http://www.xmasclock.com/

27 oktober 2020

Halloween tips

 Nästa helg är det allhelgon och halloween, hos oss har vi firat halloween med barnfest, en källare som blivir omvandlad till något ruwkit och roligt men iår har vi även på grund av coronan men öven efter ett mus-problem bestämt oss för att inte ha fest.

Men bara för att det inte blir storslagen fest så blir det en liten hemma fest med bara vi i familjen,  ett litet escape room har planerats och sen blir det mat av nåt slag.

På kvällen brukar man ju tända ljus och ibland vill dom inte riktigt passa i ljusstaken så här kommer ett enkelt tips som säkert kommit fram även tidigare.


Koka upp vatten, häll det i en skål som tål hettan.


Ta ljuset och stoppa ner det i det varma vattnet och håll det där i ca 20-30sekunder. Ljuset kommer bli varmt och mjuknar till.


Sen kan man bara klämma ner det där man vill ha det. Våra flaskor för halloween ljusen är gamla olive oljeflaskor som hade en väldigt liten öppning och därflr blev det massor utveklat stearin på kanten.
Sen har jag ritat spindlar på flaskan med en kalkpenna.


Till sist använde jag mej av en liten gasolbrännare för att få kanten lite snyggare och så det rinner stearin längs flaskan ner.

2 kommentarer:

  1. Ni hittar på så mycket kul tillsammans. Tummen upp för det.
    Barnen och ni får minnen för livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carita, ändå får man ibland känslan av att vi inte gör nånting..men när man sedan bläddrar i bilder märker man att men visst har vi gjort.

      Radera